Hermanna Haljala, SM Enduro, RiES, Janakkala

Hermanni Haljalan 1. enduron SM yleiskilpailun voitto!

Ensimmäinen enduron SM yleiskilpailun voitto!

Urani ensimmäinen enduron SM yleiskilpailun voitto on nyt totta!
Oli aivan uskomaton tunne ylittää maaliviiva Janakkalan toisen kisapäivän päätteeksi voittajana.
Mahtavaa tuntea, miten vuosien uurastus ja harjoittelu kantaa hedelmää.

Aurinko kuumotti niin meitä kuljettajia kuin katsojiakin, Riihimäen Enduroseuran järjestämässä enduron SM-osakilpailussa Janakkalassa. Kilpailun reitti kulki Rastikankaan teollisuusalueella ja sen läheisyydessä Kalpalinnan laskettelu keskuksen rinteissä. Pöly oli paikoin sankkaa, mutta enduroa ajetaan niissä olosuhteissa, mitkä kulloinkin on.

Kisa voitosta oli tiukkaa

Jo ensimmäisenä kilpailu päivänä käytiin kova kamppailu, jolloin menetin viimeisellä erikoiskokeella yleiskilpailun voiton 1,60 sekunnin erolla. Toinen kisapäivä ei alkanut täysin suunnitelmien mukaan, sillä Kytönenjohti kilpailua ensimmäisen neljän erikoiskokeen  jälkeen viiden sekunnin turvin ennen minua, mutta minä en luovuttanut. Pysyin tiukasti kärjen tuntumassa ja hyödynsin tilanteen, kun Kytönen joutui keskeyttämään. Endurokilpailut on täynnä yllätyksiä, ja tämä päivä oli tästä erinomainen esimerkki.

Kilpailun lopussa sorruin muutamiin virheisiin ja viimeiselle  erikoiskokeelle  lähdin vain yhdeksän sekunnin johtoasemassa. Viimeisellä erikoiskokeella  en tehnyt virheitä, vaan ajoin yleiskilpailun voittoon 12 sekunnin turvin. Sydämeni löi tuhatta ja sataa onnesta, kun tiesin voittaneeni!

Kiitos kaikille tukijoilleni!

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet minua matkallani tähän hetkeen. Ilman perheeni, valmentajieni, tiimini, yhteistyökumppaneiden ja yleisön tukea en olisi tässä nyt. Vaikka tavoitteeni on enduron MM-sarjassa niin tämä voitto oli erityisen tärkeä ja yhteisen kovan työn tulos!

Enduron SM yleiskilpailun voiton  lisäksi E2 SM-luokan voitto oli myös tärkeä saavutus, sillä sekin oli urani ensimmäinen SM-luokka voitto. Nämä voitot tuo minulle lisää itseluottamusta ja motivaatiota tuleviin kilpailuihin.

Kiitos vielä kerran kaikille, jotka ovat olleet osa tätä matkaa. Tämä on vain alkua, ja aion jatkaa työntekoa unelmieni eteen!

Lue lisää voitokkaasta kilpailustani X-Racing jutusta.

Hermanni Haljala