HERMANNI HALJALA #58

TARINA

story

Tarinani

Moi, olen Hermanni Haljala, 24-vuotias endurokuljettaja Jämsästä.

Asun ja treenaan pääsääntöisesti keski-Euroopassa. Kauden 2022 kilpailin Junioreiden MM-sarjassa 3. kautta ja kaudella 2023 kilpailen 250-2T Betan ohjaimissa Entrophy Enduro Racing tiimissä ajaen enduron MM-sarjassa E1-luokassa ja Italian mestaruus sarjassa.

Koin nuorena kovaa koulukiusaamista ja silloin tuntui, että minusta ei tulisi mitään. Löysin endurosta mukavan harrastuksen ja siitä tuli minun pelastukseni. Kovan polun kulkeneena ja unelmia seuraten päädyin huippu-urheilijaksi ja yrittäjäksi. Nyt panostan kaikkeni noustakseni maailman huipulle endurossa. Huipulle pääsy on mahdollista yhteistyöllä ja tukijoiden avulla, ehkä sinunkin? 

PÄIJÄNTEEN NUORTEN MM-VOITTO MUUTTI TULEVAISUUDEN TAVOITTEET

Vuonna 2014 aloin kilpailla. Vauhdin sekä tekniikan kasvaessa huomasin kehittyväni nopeasti ajamisessa ja pärjääväni ikäisilleni. Tästä syntyi unelma päästä Suomen endurohuipulle.

Vuonna 2017 voitin Päijänteen ympäriajon yhteydessä nuorten MM-luokan.

Siitä kasvoi kova halu pärjätä tulevaisuudessa entistä paremmin, joten aloitin tavoitteellisen harjoittelun kohti maailman endurohuippua. Tällä hetkellä voin ylpeänä todeta kuuluvani Suomen kansainvälisesti lupaavimpiin nuoriin endurokuljettajiin.

Ammattimaista urheilua ja yrittäjyyttä

Olen luonteeltani periksiantamaton ja määrätietoinen urheilija. Kautta 2018 suunnitellessani halusin ottaa seuraavan ison askeleen kohti ammattimaisuutta ja lähteä talveksi harjoittelemaan ulkomaille.

Järjestin syksyllä 2017 itsenäisesti kauden 2018 kuviot sekä budjetin niin, että pystyin kauden aikana olemaan paljon ulkomailla harjoitusleirillä sekä keskittymään täysipainoisesti pelkästään ajamiseen sekä harjoitteluun. Siitä lähtien olen ollut myös yrittäjä. Hoidan itsenäisesti koko vuoden budjetin yhteistyökumppanuuksien avulla, jotta voin olla täysipäiväinen endurokuljettaja ja harjoitella sekä kilpailla täysillä kohti tavoitteitani.

Vuosi 2020 oli minulle käänteentekevä. Muutin silloin ulkomaille, Pohjois-Italian Cuneoon, ammattilaistalli Beta Boano Teamiin ajamaan enduron MM-sarjaa sekä Italian mestaruussarjaa, joka on maailman kovatasoisin kansallinen sarja. Apuna kaiken tämän onnistumisessa mentorini, viisinkertainen enduron maailmanmestari Petteri Silván.

Kausi 2023 tuo mukanaan uutta ja vanhaa. Palaan Betan ohjaimiin, mutta siirryn ajamaan Entrophy Enduro Racing tiimiin. 

Tavoitteet maailman huipulla

Matka Suomesta maailmalle ei ollut yksinkertainen. Tämä harppaus nosti reilusti tarvittavan rahoituksen määrää. Kun mahdollisuus MM-sarjaan ajamiseen avautui, oli kerättävä hyvinkin merkittävän kokoinen budjetti, jotta pystyn täysipäiväisesti etenemään kohti tavoitteita. Hankin itse kaikki sponsorini ja ahkeralla työllä sain mukaan runsaasti yhteistyökumppaneita ja tukijoita, joiden kanssa etenemme yhdessä kohti MM-tason menestystä ammattilaiskuskina.

2023 on 4. kauteni maailmalla ja jokaisen kauden jälkeen tulen Suomeen kehittääkseni sponsoriyhteistyötä ja kerätäkseni seuraavan MM-sarjakauden mahdollistavan summan. Mahdollisuus Entrophy Enduro Racing tiimissä ajamiseen ei ole ainoastaan rahakysymys, vaan paikka tulee lunastaa näytöillä. Tällaisessa paletissa kuljen nyt määrätietoisesti ja periksiantamattomasti kohti unelmaani, menestystä korkeimmalla tasolla endurossa.

Saavutuksiani

2023
Janakkala SM-osakilpailun yleiskilpailun voitto, SM E2-luokan voitto

2023
Ruotsi MM-osakilpailun E1 luokan 6. sija, yleiskilpailu 19. sija

2023
Espanja MM-osakilpailun E1 luokan 6. sija

2022
Ranska SixDays maajoukkueiden Junior MM-hopea

2022
Italian mestaruus osakilpailun yleiskilpailun 14. sija 

2021
Jämsän SM-osakilpailun yleiskilpailun 3. sija

2021
Italia SixDays maajoukkueiden MM-kilpailun E1 luokan 9. sija ~ parhain suomalainen

2021

Ruotsi MM-osakilpailun Junior1 luokan 6. sija, Junior1  MM-sarjan 8. sija

2020
Portugal MM-osakilpailun Youth luokan 5. sija,
Youth MM-sarjan 7. sija

2017 
Päijänteen ympäriajon MM-osakilpailun Youth luokan voitto

LUENNOT KOULUKIUSAAMISEN KITKEMISEKSI

Luodaan yhdessä kiusaamisvapaita yhteisöjä ja kouluja. Osoita tukesi koulukiusaamisen kitkemiselle tarjoamalla Hermannin luento valitsemallesi koululle.
Tutustu luentoihini ja tilaa luento haluamallesi koululle tai työyhteisölle.

GEEGO PODCAST

Kävin Geego Kids Podcastin vieraana kertomassa kokemuksiani koulukiusaamisesta.